Hösten 2019 tog en projektgrupp och samhällsföreningen initiativ till en kultursatsning på Kosteröarna, det första rejäla kulturevenemanget någonsin – under lågsäsong. Många samarbetar idag kring att skapa en levande miljö på öarna året om, där konst- och kulturupplevelser ska bidra. De senaste åren har det genomförts flera evenemang med lokala och internationella artister och Koster har haft besök av flera musikresidens, som jobbat i inspirerande miljö. 

För femte året ordnas under höstlovsveckan en kons- och musikfest på Koster, i år även med arrangemang på Skagerack i Strömstad. Det blir mycket musik men även ett särskilt skapat konstverk samt workshops och överraskningsteater.
 
Kosters samhällsförening är ansvarig för arrangemangen med hjälp av en rad kosterbor. Konst- och musikfesten sker i samarbete med Förvaltningen för kulturutveckling VGR: musiknoder, naturum Kosterhavet och Pensionat Ekenäs, Bokhandlarns Pub och med stöd av Statens kulturråd, Västra Götalands Regionen, Strömstad Kommun och Kosterstiftelsen. Planetafestivalen, och Svenska Kyrkan stöder några av programpunkterna.
 
I år har vi skapat en bokningsrutin via Biletto. Några arrangemang är gratis men en frivillig avgift möjliggör fortsatta konst- och musikfester. Håll dig uppdaterad om programpunkterna och boka din plats - Det gör du bäst på vår hemsida eller Biletto. Vi lägger också in programmet på Facebooksidorna ”Kulturhöst på Koster” och ”Det händer på Koster”