Böcker

Vivan på Silverön

Vivan på Silverön är en bok Maria White skrivit för att slå ett slag för de små skolorna på öar som hotas av nedläggning. Boken är speciellt tillägnad Kosters och Tjärnös skolor. Vivan på Silverön är en saga för barn från 4 år och en debattbok om skolan.

Boken kostar 150 kr och kan beställas från Maria. Hon kommer gärna ut och berättar om boken. Kontakta Maria på maria.white4902@gmail.com eller mobil 0703618358 

Räkfisket på Kosteröarna

Daniel Holms bok "Räkfisket på Kosteröarna - med presentation av fiskebåtarna". 

Finns att köpa på Naturum, Strandkanten, hembygdsmuséet och på passagerarbåten. 
Se även: www.dholm.se
E-post edanielholm@gmail.com

Livet i Strandkanten

Livet i strandkanten heter boken av de fyra författarna, Lars-Ove Loo, Fredrik Pleijel, Anneli Lindgren och Phillip Davies. Det bjöds på räkor medan Jan Coster läste ord av Tomas Tranströmmer ackompanjerad av Bas-Putte Johander.

Livet i strandkanten är en vacker "soffbordsbok" om växt- och djurriket strandnära utmed den svenska västkusten. Den vänder sig till alla som tycker om havet, från strandvandrare till snorklare/dykare och är utgiven på Votum förlag.

Bok om Kosters Trädgårdar

Stefan och Helena von Bothmer från Kosters Trädgårdar har skrivit en bok om historian, odlingen och maten i trädgårdarna. Medförfattare är kökschef Anna Bengtsson som står för recepten och fotograf är Karin Björk.

Boken innehåller vackra bilder och är indelad i fyra delar. Inledningen är historien om trädgårdarna, hur det blev till och just Koster och en del om årstiderna. Del två handlar om Permakultur som ett odlingssätt där man härmar naturen. I del tre ger Helena odlingstips från "jord till bord" som åtföljs av Annas recept. Del fyra är säsongsrecept från april till vinterns meny.