Corona på Koster

Hej alla!

Jag och flera med mig har med förvåning konstaterat att flera personer som bor i storstadsregionerna vistas här på Koster och vi har hört att fler ämnar sig hit.
Vi i styrelsen vill påminna om att en majoritet av oss bofasta är äldre och många tillhör riskgruppen 70+.
Så länge alla håller sig i sina hus eller ute i det fria är det ju inga problem. Men alla måste vi ha mat. Om vi nu blir så många fler på ön
och alla ska trängas i vår lilla butik har vi snart smittat ner varandra allihop.

Butiken är vår livlina och det kommer att bli mycket besvärligt om personalen blir nersmittad.

Vi äldre som redan nu tycker att det är för trångt i butiken kan mejla en köplista till affären, onsdag och fredag, så plockar personalen ihop varorna och ställer dem utanför affären och vi behöver bara gå in och betala. Om den lösningen kan gälla även för de nyanlända beror ju på hur många det blir. 

Vi måste hålla nere antalet personer som vistas samtidigt i butiken så att det går att hålla avstånden. Gå inte in hela familjen för att handla utan skicka in en person. Ni kanske kan samarbeta och låta en person handla åt flera hushåll. Vi måste tänka på att hålla avstånden även när vi står i kö till kassan.
Vi måste agera som om vi är potentiella smittspridare allihop även om vi känner oss friska. Om vi bara beter oss som vanligt kommer vi snart att vara smittade allihop. Vi måste tänka oss för och ta ansvar.

Med vänliga hälsningar
Monica Larsen 
Ordförande i Kosters Samhällsförening